Cégvilág

Videós megoldást fejlesztett a Prezi

Új területen próbálkozik az egyik legsikeresebb magyar startup, a Prezi, a társaság megosztható videóüzenetek készítésére használható alkalmazást fejlesztett.

Az iPhone-on és iPad-en működő Nutshell-el fényképek, videók és animációk összevonásával lehet elkészíteni a rövid videóanyagokat. Az így készült filmet e-mailben, vagy akár SMS-ben is megoszthatják a felhasználók, de a közösségi oldalakra is feltölthetik.

Ez az első alkalom, hogy a Prezi új megoldást dob piacra a prezentációkészítést forradalmasító megoldása után. A Nutshell-el kapcsolatban egyelőre nincs monetizációs terve a vállalatnak. „Szerettünk volna egy olyan új vizuális kommunikációs eszközt létrehozni, ami – ahogyan a prezentációk világában korábban a Prezi – teljesen új megközelítést használ a mindennapi történetmesélésben” - mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Faix Csaba, a társaság pr-vezetője.

Az új alkalmazás egyelőre csak iOS operációs rendszert használó eszközökön érhető el, a tovább platformokon – Android, Windows – való megjelenésről pedig az igények alapján döntenek majd.

A 2009-ben alapított Prezi felhőalapú prezentációs szoftverét már több mint 50 millióan használják, és havonta nagyjából 1,2 millióval nő ez a szám. A megoldás magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető. A társaság tavaly novemberben két befektetőtől összesen 57 millió dollár tőkét kapott, amit a globális növekedés felgyorsításához használnak majd.

A vállalat az idén várhatóan további 50-60 mérnököt vesz fel a budapesti és a san francisco-i központjaiba. A cégnél mintegy 250-en dolgoznak, közülük 170-en a magyar fővárosban, többségük mérnök. A Prezi az idén tervezi a nemzetközi terjeszkedés folytatását, azonban Faix Csaba erről további részleteket nem közölt.

startup Prezi
Kapcsolódó cikkek