Cégvilág

Régiós Eaton-központ Budapesten

Budapesten alakította ki régiós szolgáltató központját az energiagazdálkodással foglalkozó amerikai Eaton-társaság. A háromezer négyzetméteres irodában zajlik majd a dublini székhelyű csoport EMEA-, azaz európai, közel-keleti és afrikai régióbeli pénzügyi, munkaerő-gazdálkodási és információtechnológiai tevékenysége. Az Eaton tegnapi tájékoztatóján a társaság EMEA-régióért felelős elnöke, Kurt McMaken elmondta, hogy az irodában már 35-en dolgoznak, a létszámot 2016 végére 150 főre, később akár 250-re is emelnék. Az új központ ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkcióval egészíti ki a társaság EMEA-régióbeli villamos energiai és hidraulikai üzleti tevékenységének támogatását, de műszaki és felhasználói segítséget is kínál.

A teljes Eaton-csoport tavalyi globális árbevétele 22,6 milliárd dollár volt, termékeiket 175 országban értékesítette. 102 ezer munkavállalót foglalkoztatott világszerte, és 84 gyártóhelyet tart fenn. Bevételéből 13,8 milliárd dollár keletkezett a villamosenergia-szektorban a villamossági termékek és a villamosenergia-rendszerek, -szolgáltatások értékesítésével. A fennmaradó összeget az ipari szektor adta hidraulikai, légi ipari és járműipari berendezések forgalmazásával.

Az Eaton az általa 2008-ban megvett Klöckner Moeller Hungária Kft.-n keresztül 1995 óta van jelen Magyarországon. Az érdekeltség neve 2010-ben Eaton Industries Kft.-re változott. A társaság több mint 90 fős értékesítési csapata Budapesten működik, de van egy 55 városra kiterjedő és további bő 90 forgalmazó partnerrel működtetett értékesítő hálózata is, 250 fős győri gyára pedig az Eaton áramkörvédelmi termék- és alkatrészgyártási globális kompetencia-központja. A kft. tavaly 3,25 milliárd forintra növelte az előző évi, közel 3 milliárdos árbevételét. Üzemi eredménye 142 millió forintról 139 millió forintra, adózott eredménye pedig 141 millióról 106 millióra gyengült, a nyereséget a tulajdonos benne hagyta a cégben.

eaton
Kapcsolódó cikkek