Cégvilág

Újabb ajánlatot dobott vissza az SABMiller

A harmadik vételi ajánlat sem nyerte el az SABMiller igazgatótanácsának tetszését, az Anheuser-Busch InBev mai javaslatára is nemet mondott a testület. A licit jelenleg részvényenként 42,15 fontnál jár, azonban az SABMiller menedzsmentje 45 font körüli vételárat remél.

Nemet mondott az SABMiller igazgatósága az AB InBev legújabb felvásárlási ajánlatára is, amelynek keretében részvényenként 42,15 fontot, vagyis összesen mintegy 65 milliárd fontot fizettek volna a cégért. Az igazgatótanács álláspontja szerint ez az ajánlat is „mélyen alulértékeli” a világ második legnagyobb sörgyártóját. A menedzsment részvényenként 45 font körüli felvásárlási árat tartanak reálisnak.

Az SABMiller legnagyobb tulajdonosai ugyanakkor már nem ennyire egységesek a kérdésben. A legnagyobb részvényes, a cégben 27 százalékos részesedéssel bíró Altria dohányipari vállalat ugyanis már elfogadhatónak tartja a 42,15 fontos részvényenkénti árat is.

A ma reggeli már a harmadik ajánlat volt az AB InBev részéről, amelynek az Egyesült Királyságban érvényes felvásárlási szabályok szerint október 14-ig van ideje arra, hogy megfelelő ajánlatot tegyen, vagy feladja szándékát. Ez a határidő az SABMiller kérésére meghosszabbítható.

sabmiller sör
Kapcsolódó cikkek