Cégvilág

A MÁSZ átveszi a Tigáz szabadpiaci földgázportfólióját

2016. február 19-én a Tigáz Zrt. képviseletében az Igazgatóság elnöke Fabrizio Dassogno, illetve az Elmű-Émász Társaságcsoporthoz tartozó Magyar Áramszolgáltató Kft. szabadpiaci földgázkereskedő képviseletében a Kft. vezetése megállapodást írtak alá a Tigáz versenypiaci földgázportfóliójának megvásárlásáról - írja az Elmű-Émász Társaságcsoport sajtóközleményében.

A Tigáz Zrt. földgáz versenypiaci portfóliója ~9%-os piaci részesedést jelent a magyarországi földgáz versenypiacon. A portfólióban több mint 2600 ügyfél van mintegy 4000 fogyasztási hellyel Magyarország-szerte. Az Elmű-Émász Társaságcsoport 2015. július elsejével lépett ki a földgáz versenypiacra, amelynek immár egyik legfontosabb szereplőjévé vált.

A megállapodást követően az üzleti tranzakció lebonyolításához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges. Ennek függvényében várhatóan 2016. április 1-től immár az Elmű-Émász földgázkereskedője láthatja el a Tigáz Zrt. korábbi versenypiaci földgázfogyasztóit is földgázzal. A tranzakciót követően az Elmű-Émász Társaságcsoport részesedése a földgáz versenypiacon több mint 10%-osra nőhet.

Dr. Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász Társaságcsoport igazgatóságának elnöke az üzlet megkötésével kapcsolatban elmondta: „Az Elmű-Émász és annak befektetői Magyarország energetikai stratégiai partnereként legfontosabb feladatuknak látják, hogy az ország örvendetesen gyorsuló gazdasági fejlődését kedvező árú villamos energia és földgáz szállításával segítsék. A csoport szakmai tapasztalatai, illetve anyavállalataink beszerzési forrásai jelentik a garanciát az újonnan szerződött fogyasztói kör biztonságos ellátására. Csoportunk hosszú távon is aktív résztvevője kíván lenni a magyar energiapiacnak, és a Csoport eredményességét számos új tevékenységgel, így aktív földgázpiaci jelenléttel is kívánjuk javítani" - olvasható az - Elmű-Émász Társaságcsoport sajtóközleményében.

TIGÁZ Zrt. ELMŰ-ÉMÁSZ
Kapcsolódó cikkek