Cégvilág

Leányvállalatot alapított a Waberer's International Nyrt.

Tovább bővítette európai leányvállalati hálózatát a Waberer´s International, a Waberer's Deutschland GmbH a Köln melletti Hurthban kezdte meg működését - közölte a cég az MTI-vel pénteken.

A Waberer''s International járművei a német piacon átlagosan 6500 telephelyen rakodnak rendszeresen, ahol hetente átlagosan két és félezer rakodást végeznek. Tavaly a cég fuvarozási és szállítmányozási tevékenységével több mint 2 millió tonna árut juttatott el Németországból az unió más országaiba és azokból Németországba.

A vállalat szerelvényei 2015-ben 90 millió kilométert tettek meg német utakon, ami a flotta teljes évi európai futásteljesítményének hozzávetőlegesen 24 százaléka. A cég Németországból más európai országokba irányuló fuvarmegbízásokat jellemzően az autóipar, a háztartáselektronika, a napi fogyasztási cikkek és a kozmetikai ipar globális vállalatai számára teljesít.

Közölték: 2015-ben mintegy 18 százalékkal növekedett a cég német megrendelőkhöz, vagy német úti célokhoz köthető árbevétele 2014-hez képest. A vállalat teljes európai forgalmának több mint egyharmadát adja ez a piac.

A társaságnak Németország mellett Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Olaszországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A cég utolsó lezárt üzleti évében, 2014-ben csaknem 10 százalékkal, 496,2 millió euróra növelte árbevételét, az adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti (EBITDA) eredménye 14,8 százalékkal nőtt, elérte a 73,4 millió eurót.

Tavaly a csoport első háromnegyedévi konszolidált bevétele 392,4 millió euró volt, 6,4 százalékkal több a múlt év azonos időszakának bevételénél. Az EBITDA 55,5 millió eurót tett ki szeptember végén, amely 6,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az EBITDA 84 százaléka a nemzetközi fuvarozásból származott.

Waberer's International Waberer’s
Kapcsolódó cikkek