Cégvilág

Nem létező rádió vette meg a Class FM-et

Eladták a Class FM országos kereskedelmi rádiót működtető társaságot, az Advenio Zrt.-t - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. Május 17-én szerzett száz százalékos tulajdonrészt a Sláger Rádió Zrt. és a Marquard Media Hungary, előbbi 85, utóbbi 15 százalékos arányban – mondta az Advenio vezérigazgatója, Turi Árpád.

A Sláger Rádió Zrt. a kezdetektől jelen van a magyarországi kereskedelmi rádiós piacon – emlékeztetett Michael McNut, a Sláger Rádió közvetett tulajdonosa, igazgatósági elnöke. A történet pikantériája, hogy az a Sláger Rádió vásárolja fel a Class FM üzemeltetőjét, amely egykor elveszítette országos frekvenciáját, és várhatóan ugyanez vár a Class FM-re is. Ez utóbbi rádió viszont jól teljesített az elmúlt időszakban, a 2,8 millió hallgatóval vezető kereskedelmi csatorna.

A Nyerges Zsolt tulajdonában lévő Class FM-et működtető Advenia 2014-ben – amikor még felhőtlen volt a viszony Nyerges, illetve üzlettársa Simicska Lajos között – 3,6 milliárd forint bevétel mellett 87 millió forintos mérleg szerinti nyereséget ért el. A Sláger Rádió Zrt.-nek 2014-ben nem volt bevétele, viszont 2,5 milliós veszteséget könyvelt el.

További érdekesség, hogy egy ideje szól a Sláger FM, de ez nem az eredeti, egykori csatorna, hanem a korábbi Juventus rádió új neve, amelynek tulajdonosa a romániai Radu Morart érdekeltségébe tartozó cég. Radunak televíziós vállalkozása is van, egyebek között az ő cége üzemeleteti a Sláger TV-t.

Class FM Simicska Lajos Sláger Rádió
Kapcsolódó cikkek