Cégvilág

Bevásárolt a Symantec

A Symantec 4,65 milliárd dollárért megvásárolja a Blue Coatot, a lépéssel a világ egyik meghatározó informatikai biztonsági cége a nagyvállalati portfólióját erősíti. A kiszemelt társaság a nyilvános és vállalati hálózatok közötti adatforgalom lebonyolításához – gateway – készít biztonsági rendszereket.

Ezáltal a webalapú, illetve a hálózatot támadó fenyegetések elleni védelmi portfólióját tudja erősíteni a Symantec, amely eddig a legnagyobb cégeknek főként levelező rendszerek és végpontok – személyi számítógépek és szerverek – biztonságát növelő rendszereket szállított. A Reuters beszámolója szerint a Symantec már korábban kiszemelte a Blue Coatot, azonban addig nem akarták bejelenteni az ügyletet, amíg nem zárják le teljesen az adattárolási megoldásokat fejlesztő Veritas értékesítését. E céget a jelentős átszervezés alatt álló Symantec 7,4 milliárd dollárért adta el az év elején. 

A mostani tranzakció egyik érdekessége, hogy a Blue Coat tulajdonosai a vállalat tőzsdei bevezetésére készültek, ami idén nyáron történt volna meg. A társaságot birtokló Bain Capital kockázati tőkecég egyébként igen jól járt az ügylettel, mivel tavaly lényegesen alacsonyabb áron, 2,4 milliárd dollárért szerezték be az informatikai biztonsági vállalatot. A felvásárlás eredményeként a Symantec bevételének 62 százalékát a jövőben már a nagyvállalati biztonsági megoldások adják, azonban a cég tervei között továbbra sem szerepel az egyéni felhasználóknak szánt védelmi programokat fejlesztő részleg értékesítése.

Symantec
Kapcsolódó cikkek