Cégvilág

Matolcsy György unokatestvérének fia új céget alapított

Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás fia, Szemerey Tamás Dániel az egyike azon három tulajdonosnak, akik május 30-án megalapították a Vimely Al Lab Kft-t. A 3 millió forintos törzstőkéjű, nyíregyházi székhelyű társaság másik két tagja közül az egyik a startupokat finanszírozó, az EU Jeremie-program pénzeit kiközvetítő Core Ven­ture Közös Magvető Kockázati Tőkealap. Pont az magyarázhatja a Vimely Al Lab alapításának időzítését, hogy a Jeremie kockázatitőke-alapok kezelőinek legkésőbb május 31-ig kellett dönteniük a befektetésekről, a határidő letelte után megmaradt tőkéket vissza kell fizetniük.

A kft.-t harmadmagával létrehozó magvető alapot a Core Venture Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatja. Utóbbi részvényeinek 90 százalékát az a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. birtokolja, mely a Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter javaslatára meghonosított új öngondoskodási forma, a nemzeti otthonteremtési közösség létrehozására képes két cég egyikének, a Carion-csoportnak a tagja.

A harmadik tulajdonos, Schadl Kornél eddigi munkásságából lehet következtetni arra, hogy a Vimely Al Lab az informatikában kíván utazni. Schadl ugyanis a céginformációs adatok szerint eddig egyetlen vállalkozásba szállt be, a NetOrient Informatikai és Adótanácsadó Kft. többségi tulajdonosa.

Szemerey
Kapcsolódó cikkek