Cégvilág

Samsung: az eddigieknél is biztonságosabb lehet a csúcskészülék

A nyáron sem maradnak újdonságok nélkül a prémium kategóriás okostelefonok kedvelői, a hét elején ugyanis kiderült, hogy a Samsung augusztus másodikán mutatja be a Galaxy Note 7-et. Az eseményre szóló meghívóban feltűnik a dél-koreai gyártó S Pen tolla, amivel a kijelzőre lehet írni, és ami az egyik fontos jellemzője a Note-sorozatnak. A Galaxy S-sorozat csúcstelefonjainál is nagyobb kijelzővel rendelkező, a phabletek – okosmobilok és táblagépek közötti kategória – közé sorolható eszköz többek között a speciális tollnak köszönhetően az üzleti felhasználók körében is igen népszerű.

Az új Note kapcsán érdekesség, hogy bár a legutóbbi az 5-ös sorszámot kapta, a Samsung úgy döntött, hogy átugranak egy számot, és egyből a 7-essel folytatják. Ennek hátterében az állhat, hogy szinkronba akarták hozni a termékcsalád jelölését a Galaxy S-telefonokkal, amelyek szintén a 7-es sorozatnál tartanak. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy korábban már bemutattak egy eltérő jelöléssel ellátott készüléket, a Note Edge-et, amelynek kijelzője az egyik oldalra lenyúlt.

Az új Note 7-ről egyelőre a sorszámán, illetve a hozzá tartozó tollon – amivel például akkor is lehet jegyzeteket írni, amikor nem aktív a képernyő – kívül kevés információ áll rendelkezésre. Vannak hírek arról, hogy az eszköz hasonló kialakítású lehet, mint a Galaxy S7 edge, amelynek a kijelzője mindkét oldalon ívelt. Emellett az is elképzelhető, hogy a biztonság fokozása érdekében íriszszkennert is beépítenek majd a készülékbe.

A Samsung számára komoly sikert hozott a Galaxy S7-sorozat két modellje, a társaság közlése alapján főként ezeknek az okostelefonoknak köszönhetően az elmúlt két év legnagyobb, hétmilliárd dol­lár körüli üzemi szintű eredményét érhette el a vállalat a második negyedévben. Ha ez így van, az 17 százalékos ugrást jelenthet az egy évvel korábbihoz képest. Nagy kérdés, hogy mit hoz az ősz és főleg a karácsonyi szezon, ugyanis hamarosan egy igazi nagyágyú érkezik a piacra, az Apple ugyanis szeptemberben mutatja be az iPhone7-et, ami a hírek szerint több meglepő újítást is tartalmaz majd, és valószínűleg rengeteg fogyasztó kivár a vásárlással, hogy megszerezhesse azt az eszközt. A Note 7 időzítése ebből a szempontból talán nem a legszerencsésebb, de ha sikerült igazán ütős készüléket építenie a Samsungnak, akkor segíthet abban, hogy az év utolsó néhány hónapjában is megőrizzék piaci pozíciójukat.

galaxy note 7 mobil Samsung
Kapcsolódó cikkek