Cégvilág

Árverezik a Buda-Cash ingatlanjait

Közel 53,4 millió forintot szeretne kapni a tavaly február végén bebukott Buda-Cash Brókerház csoportjába tartozó, kaposvári székhelyű Dél-dunántúli Takarék Bank (DDB) hét ingatlanáért és az azokban található ingóságokért a DDB felszámolását végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN). Az ajánlatokat október 7-től 24-ig lehet benyújtani az elektronikus értékesítési rendszeren. A meghirdetett eszközökön júliusban már megpróbált túladni a PSFN, ám azokra nem volt érdeklődés, illetve az árajánlatok messze elmaradtak a felszámoló elvárásaitól.

A most kalapács alá kerülő csomag legértékesebb darabja a takarékszövetkezet öreglaki fiókja, amelynek 17,5 milliós júliusi irányára senki szívét nem dobogtatta meg. Most több mint 1,5 millióval kevesebbért, csaknem 16 millióért is elvihető. Ebből 15,7 millió az épület ára, míg a csak azzal együtt értékesítendő ingóságok – mindenekelőtt a videofigyelő, a tűzjelző, a beléptetőrendszer, a bútorok és a páncélszekrények – együttesen 268 ezret kóstálnak.

Érkezett ajánlat a DBB balatonlellei társasüdülőjére, ám az 2,5 millióval elmaradt a 11,7 milliós irányárától, amit a PSFN oly mértékű eltérésnek minősített, hogy inkább most újra próbálkozik. Kérdéses, hogy ezúttal nagyobb szerencséje lesz-e: félmilliót engedett, összesen 11,2 milliót szeretne kapni.

A legnagyobb eltérés a felszámolói vágyak és a vevői hajlandóság között a takarékszövetkezet somogysárdi és buzsáki fiókjai kapcsán volt. A PSFN közel 7,4 millióért, illetve 5,3 millióért szeretett volna túladni az ingatlanokon, ám a legmagasabb ajánlatok 2,125 millióról, illetve 1,25 millióról szóltak. Ezúttal 6,574 millióért, illetve 4,84 millióért keresnek vevőt.
A DBB egykori hetesi, somogyjádi és pusztakovácsi kirendeltségeire ugyanakkor elsőre sem érkezett vételi ajánlat, a PSFN most ezeket – szintén a bennük lévő ingóságokkal együtt – 2,6-6,8 millióért árulja.

Buda-Cash
Kapcsolódó cikkek