Cégvilág

Az ENKSZ-ben vásárolt részesedést az MVM

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tőkeemelés útján 50 százalékos befolyást szerzett az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-ben - olvasható az ENKSZ közleményében.

Az ENKSZ 2016. december 5-én adásvételi szerződést írt alá az EDF DÉMÁSZ Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról az EDF International S.A.S.-val. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően előreláthatólag 2017 elején zárulhat. Az ENKSZ részben saját, részben külső forrásból finanszírozza a tranzakciót. Ez utóbbit az MVM Csoport biztosítja, amely ezzel az ENKSZ résztulajdonosa lett - írják.

A két nemzeti tulajdonú vállalat együttműködése és tulajdonosi összefonódása révén válik lehetővé a DÉMÁSZ megvásárlása. Az MVM Csoport ezzel a tranzakcióval, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatón keresztül aktívabb részesévé válhat a fogyasztók közvetlen ellátásának. Az ENKSZ pedig a tulajdonosok stratégiai céljait szem előtt tartva, kialakítja és működteti a hosszútávon fenntartható nemzeti közműszolgáltatási rendszert - olvasható a közleményben.

ENKSZ MVM
Kapcsolódó cikkek