Cégvilág

IATA: elfogadhatatlan a laptopstopp a repülőkön

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint elfogadhatatlan az elektronikai eszközök kitiltása egyes légijáratok fedélzetéről.

A mintegy kétszáz légitársaságot tömörítő, montreali székhelyű kereskedelmi szervezet közleménye szerint amellett, hogy elfogadhatatlan, semmilyen biztonsági fenyegetésre nem ad választ sem hosszú, sem rövid távon, emellett viszont rendkívül súlyos torzulásokhoz vezet a kereskedelemben - olvasható a közleményben.

Mint azt korábban megírtuk: terrorveszély miatt ugyanis csak poggyászként lehet feladni a mobiltelefonoknál nagyobb elektronikai eszközöket az Amerikai Egyesült Államokba és a Nagy-Britanniába tartó repülőgépekre.

Az IATA arra szólította fel a kormányokat, hogy a légiközlekedési iparral együtt találjanak megoldást arra, hogy a repülés továbbra is biztonságos legyen úgy, hogy az utasok a saját elektronikai eszközeiket maguknál tarthassák. A rendelkezésre válaszul az Abu-Dzabi székhelyű Etihad Airways bejelentette, hogy térítésmentesen biztosít tableteket és wifi szolgáltatást érintett járatain.

laptopstopp légiközlekedés terrorfenyegetettség IATA mobileszközök infokommunikáció
Kapcsolódó cikkek