Cégvilág

Keresik az ötletes vállalkozásfejlesztési projekteket

A korábbi évek sikereit követően a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2017-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzéséért létrehozott díjra összesen öt kategóriában.

Az Európai Bizottság által 2005-ben alapított pályázat Európa szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásösztönzési projektjeit, továbbá lehetőséget nyújt a pályázóknak, hogy európai szinten megmérettessék magukat, elismerést szerezzenek és promotálhassák tevékenységüket.

A díj elsődleges célja olyan vállalkozói, nonprofit, önkormányzati vagy állami szintű kezdeményezések elismerése, amelyek legalább két éve működnek és nemzetközi szinten kiemelkedő példával szolgálnak, ösztönzően hatnak a vállalkozói szektorra.

A díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját - amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet - az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozásfejlesztési kezdeményezésének bizonyul. A díjátadó ünnepségre - amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap - az Európai KKV közgyűlés részeként Tallinban kerül sor 2017 novemberében.

A díjra öt kategóriában lehet pályázni, ezek „A vállalkozói kedv ösztönzése”, „A vállalkozói ismeretek növelése”, „Az üzleti környezet fejlesztése”, „A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése” és a „Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért”.

A díj eddigi legnagyobb hazai sikere a Gazdagmami Kft. 2014-es győzelme volt, amikor a cég elnyerte a zsűri fődíját, egyben a „Vállalkozói kedv ösztönzése” kategóriában is győztes lett. A Gazdagmami projekt a kisgyermekes nőket segíti a vállalkozói ismeretek elsajátításában, illetve a vállalkozásindításban.

vállalkozásfejlesztés kkv ösztönzés pályázat
Kapcsolódó cikkek