Cégvilág

Két új céget jegyeztetett be a Kopaszi Gát Kft.

Gyors egymásutánban két új céget jegyeztetett be a Kopaszi Gát Kft. A BudaPart Albellus és a BudaPart Stellata Kft.-t egyaránt 3 millió forint tőrzstőkével hozták létre, ügyvezetőjük Árendás Gergely, aki az anyacéget is vezeti. A Kopaszi Gát a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő Zrt. és a katari hátterűnek mondott, luxemburgi bejegyzésű Constellation Hungary S.A. tulajdona. A cégalapítások a Market csoport által tervezett, előzetesen legalább 200 milliárdos összköltségűre becsült ingatlanfejlesztéssel, a BudaPart projekttel függnek össze.

A most bejegyzett projekttársaságok feladata a BudaPart fejlesztés egy-egy épületének megvalósítása lesz – közölték a Világgazdaság kérdésére a Market csoportnál. Az ingatlanpiacon általánosan bevett gyakorlat, hogy a társaságok minden projektjük megvalósítására külön-külön leányvállalatot hoznak létre. A Fővárosi Közgyűlés 2016 decemberében fogadta el a Lágymányosi-öbölre, illetve annak környezetére vonatkozó településszerkezeti terv és a fővárosi rendezési szabályzat módosítását, amely a dán Adept építésziroda beépítési koncepciója alapján készült, és megengedi a területen egy 120 méter magas irodaház építését is.

A Market csoport új városrész építését tervezi. A megaberuházás májusi bejelentésekor azt vázolták, hogy a megvásárolt 55 hektárnyi területből 23 hektárt építenek be, megtartva a jelenlegi, 65 százalék körüli zöldfelületet. A látványtervek alapján 100–300 lakásos tömbök mellett több tízezer négyzetméternyi A+ kategóriájú irodaház épül. A fejlesztést fokozatosan, nyolc-tíz év alatt fejeznék be. A projekt finanszírozásába beszállt az állami tulajdonú Eximbank 52 millió eurós kölcsönnel. A befektetőpartnerként belépő katari üzlettárssal további 50 millió eurós megállapodás köttetett.

Ami a projekt állását illeti, a Marketnél azt közölték: az első lakóházak előértékesítése folyamatosan nő, a terveik szerint az építési engedélyek megszerzését követően rövidesen megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok a területen.

Garancsi István BudaPart Stellata Kft BudaPart Albellus kopaszi gát Kopaszi Gát Kft.
Kapcsolódó cikkek