Cégvilág

Kiderült, hol vannak a legdrágább és a legolcsóbb nyaralók

A saját lakás a magyarok elsőszámú ingatlan-célkitűzése, de tavasszal rendszerint sokan gondolkodnak nyaraló vásárlásán is. A legnépszerűbb célpont a Balaton, ahol a frekventált hónapokban 80 százalélkal több ingatlan cserél gazdát. Az év elején hagyományosan felélénkülő kereslet miatt az árak is emelkednek.

A saját üdülő vagy apartman vásárlásán gondolkodóknak érdemes figyelembe venni, hogy a vételár tekintetében óriási eltérések lehetnek az egyes régiók között. A nagy tavaink mellett fekvő ingatlanok a legdrágábbak (Balaton, Velencei), ezt követik a fürdővárosi nyaralók, a folyóparti telkek, versenyben a hegyi-erdei üdülőkkel. A sor végén kullognak a kietlen tájon, vagy aprófalvakban lévő nyaralók - olvasható az OTP Ingatlanpont közleményében.

A legutóbbi OTP Értéktérkép adatai szerint például a Fonyódi járás a drágább budapesti kerületek után az ország legdrágább vidéki területének számított a maga 354 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárával.

Velencén 300 négyzetméteres ingatlant 63 millióért, a siófoki aranyparton 100 négyzetméteres, négyszobás házat árulnak 45 millió forintért. A legolcsóbb megoldás a 3,4 millió forintos harkányi garzonlakás, Balatonboglár központi részén 11 millióba kerül most egy kétszobás ingatlan. Az ingatlanközvetítő kínálatában szereplő újépítésű projektek közül Keszthelyen átlagosan 550 ezer, Gárdonyban 290-325 ezer forintos négyzetméterár mellett válogathatnak az érdeklődők - olvasható az OTP Ingatlanpont közleményében.

apartman ingatlan
Kapcsolódó cikkek