Cégvilág

Megegyezett a Csíki Sör és a Heineken

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken és Csíki Sör Manufaktúra

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tette közzé hétfőn a közösségi oldalán.

Ebben közölték: "A felek megegyeztek abban, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanevek egymás mellett békében meg fognak férni a piacon. A megegyezés része, hogy minden peres ügyet a felek egymás ellen megszüntetnek". Az ügy előzménye, hogy az Manufaktúra és a Heineken Románia perre entek a Csíki Sör védjegy használata miatt, a perben pedig január végén a bíróság a Heineken javára döntött.

 [caption id="" align="aligncenter" width="1059"]Megfér a többi márkával - Fotó: csikisor Megfér a többi márkával - Fotó: csikisor[/caption]

A Heineken Románia és a Csíki Sör manufaktúra közötti vita nálunk is országos jelentőségű üggyé vált, miután a kormányzat több fronton is támadást indított a Heineken ellen. Először a sörgyártó termékeinek bojkottjára szólítottak fel, majd Lázár János , a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes előterjesztette az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról szóló törvényjavaslatot.

Ez a törvényjavaslat valószínűleg hozzájárulhatott, a Heineken Románia és a Csíki Sör Manufaktúra közötti megegyezéshez. A nyomást fokozta Lázár János, aki a múlt héten személyesen is ellátogatott a Csíkszeredai manufaktúrába.

Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra vezetője a Maszol.ro portálnak elmondta, a megegyezés részeként elhagyják az Igazi Csíki Sör nevéből az igazi jelzőt, és Csíki Sörként fogalmazzák a terméküket. "Úgy gondolom, hogy ez zavarhatta őket, mert arra engedett következtetni, hogy az ő sörük nem igazi, ha a mienk az" - magyarázta a vállalkozó. Lénárd András azt is elmondta, hogy a két cég közötti részletes megállapodást az elkövetkező 30 napban dolgozzák ki.

Csíki Sör Heineken heineken-botrány védjegyhasználat sörgyártás
Kapcsolódó cikkek