Cégvilág

Sikeresek voltak a sztájkok: fizetésemelést kapnak a berlini reptér dolgozói

Három év alatt 14 százalékos fizetésemelést kap a Berlin Airport földi kiszolgáló személyzete, miután többször sztrájkoltak fizetéseik miatt - jelenti a Reuters.

Sikerült megegyezniük a szakszervezeteknek a Berlin Airport földi kiszolgáló személyzet bérkövetelései kapcsán - jelentette a Reuters. A szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége, a Verdi, korábban azt követelte, hogy egy éven belül 1 euróval emeljék a reptéri munkavállalók órabérét.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]Már nem kell többet sztárjkolniuk, hiszen hamarosan béremelést kapnak Fotó: AFP Már nem kell többet sztárjkolniuk, hiszen hamarosan béremelést kapnak Fotó: AFP[/caption]Ennek eredménye képpen végül úgy állapodtak meg, hogy három év alatt- négy szakaszban- összesen 14 százalékos béremelést kapnak a repülőtér dolgozói, de a szakszervezeti tagoknak még jóvá kell hagynia a megállapodást. A Reuters kiemelte, a béremelés kétezer dolgozót érint, akiknek jelenlegi órabére átlagosan 11 euró.

Két hete is sztájkoltak Berlinben, akkor több mint 650 járatot kellett törölni, de a többi járatnál is késésekkel kellett kalkulálni. A sztrájkok összesen 1800 járatot érintettek - többek között az EasyJet, a Ryanair, a Lufthansa és az Air Berlin utasait is.

verdi berlin airport fizetésemelés szakszervezet sztájk bérkövetelés
Kapcsolódó cikkek