Cégvilág

Túlszárnyalta 2015-ös eredményeit a Huawei

A Huawei mindhárom üzletága stabil növekedést mutatott - közölte a vállalat.

A Huawei mindhárom üzletága stabil növekedést mutatott, a cég együttes éves bevétele elérte a 75,1 milliárd amerikai dollárt, amely 32 százalékkal haladta meg a 2015-ös értéket. A vállalat nettó nyeresége 5,3 milliárd dollár volt. A konszern 2016-ban is jelentős összeget fordított kutatás-fejlesztésre, éves költése ezen a téren 11 milliárd dollár volt - derül ki a Huawei Technologies közleményéből.

[caption id="" align="alignleft" width="768"]A Huawei mindhárom üzletága stabil növekedést mutatott Fotó: AFP A Huawei mindhárom üzletága stabil növekedést mutatott Fotó: AFP[/caption]Eric Xu, a Huawei vezérigazgatója elmondta: „A vállalat a jövőben is folytatja felhasználó-központú üzletpolitikáját, és továbbra is a digitális átalakulást elősegítő lépéseket tesz majd, hogy ezáltal valódi értéket teremtsen vásárlóinak és további növekedést érjen el.”

2016-ban a Huawei Carrier üzletága 41,8 milliárd dolláros árbevételt mutatott, amely 24 százalékos éves növekedést jelent. A vállalat fogyasztói üzletága 139 millió okostelefont (ezzel az okostelefonnal nagyot taroltak)szállított 2016-ban, és bevétele 25,9 milliárd dollár volt, amely 44 százalékkal haladja meg az előző évi eredményt. 

Huawei Technologies Huawei Carrier Huawei
Kapcsolódó cikkek