Cégvilág

Ujjlenyomatos azonosítás jöhet az online fizetéseknél

A Samsung Electronics együttműködési megállapodást kötött a Visával, melynek segítségével eljuttatja a Samsung Pay terméket az online kereskedőkhöz. A Samsung Pay felhasználói már ebben az évben több százezer olyan kereskedőnél vásárolhatnak majd világszerte, ahol elfogadják a Visa Checkout rendszert - közölte a Samsung.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Egyre gyorsabban lehet majd fizetni Fotó: AFP Egyre gyorsabban lehet majd fizetni Fotó: AFP[/caption]A Samsung Pay ujjlenyomat-olvasóval azonosítja a felhasználót, ezért a fizetés egyszerűbb és biztonságosabb, az online vásárlás pedig gördülékenyebb lesz, hiszen megszűnik a kártyaadatok, a számlázási adatok vagy a szállítási adatok megadásával járó hosszú folyamat. A Samsung ujjlenyomat-olvasóval ellátott készülékein a felhasználók rákattintanak a Visa Checkout/Samsung Pay közös gombjára, és az azonosítás után a fizetés azonnal megtörténik anélkül, hogy felhasználónevet és jelszót kellene megadni minden egyes vásárlásnál.

„Az együttműködésünk nemcsak a Samsung Pay felhasználóinak hasznos, hanem több százezer olyan online kereskedő számára is, akiknek célja, hogy minél több vevő zárja le fizetéssel a vásárlási folyamatot” - mondta Injong Rhee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának műszaki igazgatója - közölte a Samsung.

Samsung Electronics Samsung Pay e-kereskedelem Samsung Visa
Kapcsolódó cikkek