Cégvilág

Bitay: A magyar vadgazdálkodásnak a világ élvonalába kell tartoznia

Jó irányba induló folyamatnak nevezte Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az új vadászati törvényt, a végrehajtási rendeleteket, a tájegységi vadgazdálkodást és a tájegységi fővadászok kinevezését - közölte az FM az MTI-vel csütörtökön.

A minisztérium tájékoztatása szerint az államtitkár a szerdán a Veszprémben megrendezett vadgazdálkodási fórumon hangsúlyozta, hogy a magyar vadgazdálkodásnak és a magyarországi vadállománynak újra a világ élvonalába kell tartoznia, a kormány és a szaktárca pedig mindent megtesz az ágazat fejlődése érdekében. Bitay Márton elmondta azt is, hogy a múlt hónapban kezdődött új - a vadászati törvény értelmében immáron 20 éves - üzemtervi ciklusra kijelölték a vadászterületeket, megválasztották és bejegyezték a vadászatra jogosultakat, március 21-ig a több mint 1300 lejáró üzemtervű vadászterület majdnem mindegyikében megtartották a tulajdonosi gyűlést.

Bajdik Péter, az FM Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztály vezetője kiemelte, hogy a 2015 novemberében módosított vadgazdálkodási törvény legjelentősebb újítása a tájegységi vadgazdálkodás rendszerének kialakítása - írta a minisztérium.

A közlemény felidézte, hogy a tájegységi fővadászok feladata a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodás, valamint a vadvédelem biztosítása, legfőbb céljuk pedig a vadgazdálkodás színvonalának javítása a hatékony szaktanácsadási és szakirányítási rendszeren keresztül.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek