vadgazdálkodás

Így változik a jog a vadgazdálkodás területén

A vadászati hatóság már nemcsak a vadászterület egészére, hanem annak meghatározott részére is rendelkezhet úgy, hogy korlátozza, esetleg megtiltja egy vagy több vadfaj vadászatát.
2022.01.06 Olvasási idő:

A magyar innovációval kivédhetőek a vadbalesetek

Jól működő vadriasztó eszközt fejlesztett ki egy magyar startup.
2021.10.23 Olvasási idő:

Megnyílt a Vadászati Világkiállítás

A vadász olyan az erdőnek, mint a kertész a kertnek, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint.
2021.09.25 Olvasási idő:

Bitay: A magyar vadgazdálkodásnak a világ élvonalába kell tartoznia

Jó irányba induló folyamatnak nevezte Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára az új vadászati törvényt, a végrehajtási rendeleteket, a tájegységi vadgazdálkodást és a tájegységi fővadászok kinevezését - közölte az FM az MTI-vel csütörtökön.
2017.04.06 Olvasási idő:

Társadalmi vita lesz az új vadgazdálkodási törvényről

Elkészült az új vadgazdálkodási törvény koncepciója, amelyet csütörtöktől széleskörű társadalmi vitára bocsátanak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón, a szakmai szervezetek és az agrár-köztestület képviselőinek jelenlétében.
2015.05.21 Olvasási idő:

Kihasználatlan a hazai vadászati potenciál

Magyarország még jelentős kiaknázatlan vadászati potenciállal rendelkezik, a vadgazdálkodási ágazat helyzetét ugyanakkor számos intézkedés javította az elmúlt öt évben - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
2015.02.12 Olvasási idő:

Sokat hoznak a konyhára a vadászok

Közel 1,5 milliárd forintos nyereséget termelt tavaly a vadgazdálkodás. Megmaradt a német és osztrák vadászok dominanciája, de arányuk jelentős mértékben csökkent.
2012.09.03 Olvasási idő: