Cégvilág

Jelentős problémát okozhat a tegnapi gyógyszergyári tűz

A tegnap Budaörsön kiégett gyógyszerraktár esete úgy tűnik, nagyobb problémát is okozhat az egészségügyben.

Akár ideiglenes gyógyszerhiányt is okozhatnak a tegnapi budaörsi gyógyszerraktárban felcsapott lángok: a Magyar Nemzet értesülései szerint a tűzkár két cég lerakatát is érintette, és többtonnányi csomagolt, szállításra előkészített gyógyszer égett el a helyszínen. A kár annak ellenére is jelentős lehet, hogy a szakszerű tűzoltói beavatkozással többmilliárdos készletet sikerült megmenteni a UPS által kiadott helyiségekben – a teljes kárfelmérés és összegzés pedig napokig is eltarthat.[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az eset kapcsán még tegnap jelezte, hogy soron kívüli engedélyeket is kiad majd a gyártóknak és a forgalmazóknak az esetleges hiánypótláshoz. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója arra kérte a legnagyobb hazai gyógyszer-nagykereskedő cég vezetőjét, hogy a megszokott forgalmi mennyiségnél több készítményt ne adjon át a kiskereskedőknek.

A limit - a Magyar Nemzet szerint - utalhat arra, hogy az OGYÉI szeretné megelőzni a gyógyszertári felvásárlási pánikot, de így védhető ki az is, hogy a túlvásárlással egymást hozzák lehetetlen helyzetbe a patikák. A gyógyszerészeti intézet sajtóosztálya a lap kérdésére mindenesetre nem akarta elárulni, hogy mely cégek, forgalmazók szenvedtek kárt a raktártűzben.

gyógyszer Budaörs OGYÉI raktártűz
Kapcsolódó cikkek