Cégvilág

Mégsem lesz BKV-sztrájk? Megszólalt Tarlós

Tarlós István szerint a béremelésre vonatkozóan elutasíthatatlan ajánlatott kaptak BKV-s érdekképviseletek.

A főpolgármester péntek budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a BKV menedzsmentje a főváros vezetésének támogatásával elutasíthatatlan ajánlatot tett a BKV munkavállalóinak nyolcvan százalékát képviselő két szakszervezeti szövetségnek. Ha az érdekképviseletek ezt elfogadják, akkor a béremelési probléma egy időre megoldottnak látszik - tette hozzá.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre - fotó: AFP Az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre - fotó: AFP[/caption]Tarlós István azt mondta, hogy az idei évre vonatkozó béremelési ajánlat nagyobb mértékű annál, mint amit az állami cégek dolgozói kapnak erre az évre. A béremelésnek megvan a fedezete - jelentette ki.

Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök kedden délután találkoztak, hogy Tarlós a főváros tulajdonában lévő cégek béremeléséhez "megszerezze a szükséges forrásokat". Ezzel a főpolgármester elkerülné a BKV-sok sztrájkba lépését - mondta el Gulyás Attila a VTDSZSZ elnöke. Tarlós István törekvése érthető, hiszen egy teljes BKV-sztrájk esetén megbénulhat a főváros tömegközlekedése. (A lehetséges sztrájk menetrendjéről ebben a cikkben írtunk.)

sztrájk BKV szakszervezetek BKV Orbán Viktor Tarlós István
Kapcsolódó cikkek