Cégvilág

Tabletet ad az utasoknak az Emirates

Az Emirates újabb szolgáltatást vezetett be az Egyesült Államokba tartó járatain annak érdekében, hogy enyhítse az elektronikus eszközökre vonatkozó tiltásokkal járó kényelmetlenségeket. A First és Business osztály utasai tableteket kölcsönözhetnek a fedélzeten, így az utazás során is zavartalanul folytathatják munkájukat.

Az új szolgáltatás bevezetésével a légitársaság az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal szabályozására válaszol, amelynek értelmében a Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatok utasainak kötelező a laptopokat, a tableteket és más, az okostelefonnál nagyobb elektronikus eszközöket a feladott poggyászba csomagolni. Mint azt korábban megírtuk: terrorveszély miatt több országban is csak poggyászként lehet feladni a mobiltelefonoknál nagyobb elektronikai eszközöket az Amerikai Egyesült Államokba és a Nagy-Britanniába tartó repülőgépekre. A rendelkezésre válaszul elsőként az Abu-Dzabi székhelyű Etihad Airways bejelentette, hogy térítésmentesen biztosít tableteket és wifi szolgáltatást érintett járatain.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"]Kép: Emirates Kép: Emirates[/caption]

Mostantól az Emirates prémium utasai a légitársaság Dubajból az Egyesült Államokba tartó nonstop járatain ingyenesen kölcsönözhetnek tabletet, munkájukat pedig a járatokra felvihető USB használatával le is tölthetik.

Azok az Egyesült Államokba tartó utasok, akik a fedélzeten inkább pihennének, vagy az Emirates díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszerének tartalmaiban merülnének el, a légitársaság ingyenes laptop- és tabletmegőrző szolgáltatását vehetik igénybe.

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az Emirates Egyesült Államokba tartó utasai egészen a beszállás pillanatáig használhassák elektronikus eszközeiket. Laptopjaikat és más, a szabályozás alá eső eszközüket a beszállókapuknál ki kell kapcsolniuk és át kell adniuk a biztonsági szolgálatnak. Az eszközöket, amelyek gondos csomagolást követően a repülőgép rakterébe kerülnek, a tulajdonosok az Egyesült Államok-béli célállomáson kapják vissza. A szolgáltatás minden osztály utasa számára elérhető.

laptopstopp légiközlekedés tiltás Emirates
Kapcsolódó cikkek