Cégvilág

Programmal erősítenék a fiatalok digitális immunrendszerét

A fiatalok „digitális immunrendszerének” erősítése érdekében indít kampányt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Új Nemzedék Központtal (ÚNK) együttműködve – jelentette be Novák Katalin államtitkár szerdán.

A fiatalokat a digitális téren sok veszély fenyegeti, a „digitális immunrendszerük” nem elég fejlett -Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott rendkívüli osztályfőnöki órán szerdán. A politikus bejelentette: ennek leküzdésére egy úgynevezett digitális immunerősítő programot indítanak.

Forrás: AFP

Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója ennek kapcsán elmondta, júniusban telekommunikációs, infokommunikációs, kiberbiztonsági cégek, reklámszakemberek és pszichológusok részvételével elkészítik a fiatalok „digitális immuntérképét” és a „digitális immuncsomagot”, amely alapján a kampány folyik majd. A tervek szerint szeptemberben indul a tényleges kampány, amikor az „immuncsomagot” eljuttatják a fiatalokhoz például weboldalakon és vloggerek segítségével.

Mindezek előtt azonban egy kerekasztalt hoznak létre, hogy feltérképezzék az ifjúság digitális „gyenge pontjait”. Emellett a megyei jogú városokban és a vidéki zenei fesztiválokon roadshow-znak majd, ahol az érdeklődők „digitális szűrővizsgálaton” vehetnek részt egy „etikus hackerrel”, ennek során ellenőrizhetik, mennyire erős a „digitális immunrendszerük”, például a felhasználói jelszavuk. Ezeken túl osztályfőnöki órákon és a médiában is szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő digitális veszélyekre és a tudatosabb internethasználat fontosságára.

immun Novák Katalin ÚNK reklám kiber digitális védekezés
Kapcsolódó cikkek