Cégvilág

Továbbra is viszik az új autókat

Áprilisban 8681 új személyautót helyeztek forgalomba, ami 7,7 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest – derül ki a DataHouse adataiból. Így az első négy hónapban már több mint 33 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon.

Ha az év további részében is hasonló ütemben folytatódik az új személygépjárművek forgalomba helyezésének növekedése, és ha valamilyen jelentősebb kedvezőtlen gazdasági körülmény nem történik, akkor 2017-ben az új személyautó forgalomba helyezések meghaladják a százezer darabot – jegyezte meg a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

A magán vásárlók visszatérése folytatódik, mégis inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthető.

Az MGE azt reméli, hogy az elektromos autókra adott kormányzati támogatás a kezdeti nehézségeket követően beindul. Ennek közvetlen hatása inkább 2017 tavaszától fog jelentkezni.

új autók gépjárműimportőrök autókereskedelem
Kapcsolódó cikkek