Cégvilág

A világ eddigi legnagyobb Bugatti-szalonja

Tavaly jelent meg a Veyron utódjaként az a Chiron modell, amelyet csupa legekkel illet a gyártó.

Tavaly jelent meg a Veyron utódjaként az a Chiron modell, amelyet csupa legekkel illet a gyártó. A világ legerősebb, leggyorsabb, legfényűzőbb sportautójának írják le a luxusautót. A tervek szerint mindössze pár száz darab készül ebből a 2,5 millió dolláros csodából. Az Egyesült Arab Emírségekben olyannyira népszerű a modell, hogy Dubajban megnyitották – a legek sorát folytatva – a világ legnagyobb bemutatótermét.

A Bugatti az elmúlt időszakban 26 százalékkal növelte az eladását a térségben, így erre az egy modellre fókuszál a közel 250 négyzetméteres, új belső dizájnnal kialakított bemutatóterem. Eddig harminc megrendelés érkezett a sportautóra, ezért nyitották itt a francia gyár 15. showroomját. Az elegáns térben kényelmesen személyre szabható a sportautók egyik legcsillogóbb gyémántja, a gyár szerint ugyanis nemcsak a minőség fontos a vásárlóiknak, hanem ezenfelül az egyéni igényeknek megfelelő egyedi kialakítás szabadsága is.

A képzeletnek csak a dollárok száma szab határt, de a gyár nagyvonalú alapkínálatában például 31-féle bőrborítás szerepel, amelyhez nyolcféle Alcantara illeszthető.

Az új bemutatóteremmel a vásárlói előtt is tisztelegni kíván a gyár, hiszen a legjobb nagykövetként képveseli a márkát. Amire nagy szüksége is van a gyártónak: a fejlesztésekre fordított hatalmas költségek miatt az előző modell, a Veyron veszteséges volt, a Chironhoz magas ára és szuperluxusa mellé szintén nagyarányú fejlesztési összegek társulnak.

Számok a legek mögött

Nevét az 1920-as évek legsikeresebb bugattis autóversenyzőjéről, Louis Chironról kapta. Az alapára 2,5 millió dollár. A 8 literes, W16-os motor 1500 lóerős, maximális nyomatéka 1600 Nm. Végsebessége 420 km/h (amivel talán valóban világelső), amit egy speciális speed key segítségével érhet el. 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, és alig több, mint 13 másodperc alatt 300-nál jár a sebességmutató. Súlya közel két tonna.

 

Bugatti
Kapcsolódó cikkek