Cégvilág

Szépen költöttek a SZÉP kártyások

Május utolsó hetében jelentősen felpörgött az OTP SZÉP kártyákon felhalmozott, két évvel ezelőtti lejáró egyenlegek felhasználása.

Május utolsó hetében jelentősen felpörgött az OTP SZÉP kártyákon felhalmozott, két évvel ezelőtti lejáró egyenlegek felhasználása. A kártyabirtokosok láthatóan kihasználták a jó időt és nem hagyták veszni feltöltéseiket. Többek között a folyamatos tájékoztatásnak és a nagymértékű felhasználásnak köszönhetően a lejáró egyenlegek 1,39 százaléka, 966 millió forint maradt a kártyákon. Ez az összeg 142 845 kártyabirtokos között oszlott el, átlagosan 6 766 forintnyi SZÉP kártyás juttatás maradt a plasztikokon.

Május 31-ig lehetett SZÉP-kártyából üdülni Fotó: MW

Az OTP SZÉP kártya növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy a 2015-ös munkáltatói feltöltések mintegy 20,6 százalékkal haladták meg a 2014-es feltöltések összegét. Ez azt jelenti, hogy az OTP SZÉP-kártyabirtokosok az idén lejáró juttatások felhasználásának határidejéig – a bennragadt összegeket is figyelembe véve – több mint 11,7 milliárd forinttal fordítottak többet pihenésre, mint tavaly május végéig.

„Ahogyan a korábbi években már megszokhattuk, sokan most is az utolsó pillanatig hagyták pihenni 2015-ös juttatásaikat – számolt be az eredményekről Vargáné Jandrasits Ildikó az OTP Bank cafeteria üzletágvezetője. Hozzátette: a május 31-es határidőig a magyar dolgozók több mint 68,6 milliárd forintot költöttek az utóbbi két évben a 2015-ös juttatásokból saját, és családjuk pihenésére.

A kártyakibocsátó OTP Pénztárszolgáltató a jogszabályi kötelezettségeinek megfelelően, június 30-ig visszautalja a lejáró egyenlegeket az érintett munkáltatóknak. A visszautalt juttatásokkal a vállalatok – a jogszabályok figyelembevételével – szabadon rendelkezhetnek.

üdülés szórakozás SZÉP kártya hatáidő
Kapcsolódó cikkek