Cégvilág

Gyarapszik a biztosított kkv-k száma

A magyar kis- és középvállalkozások egyik legnagyobb biztosítási alkuszcége, a Palladium Consulting Kft. 10,1 százalékos növekedéssel 1,1 milliárd forint árbevételt ért el tavaly.

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) egyik legnagyobb biztosítási alkuszcége, a Palladium Consulting Kft. 10,1 százalékos növekedéssel 1,1 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, a növekedés elsősorban az ügyfélkör 14 százalékos bővülésének köszönhető – közölte a vállalat. Az árbevétel-emelkedést a vagyon- és felelősségbiztosítási díjak folyamatos csökkenése ellenére az ügyfélszám emelkedése okozta, a cég mintegy 14 ezer ügyféllel rendelkezik és közel 30 ezer biztosítási szerződést kezel Magyarországon.

Az idén 20 éves társaság azt is közölte: előnyökkel jár a kkv-k számára, ha az elavult vagyonbiztosítási konstrukcióikat a legmodernebb, minden kockázatra kiterjedő módozatokra cserélik. „Az esetek döntő többségében ugyanis a korábbiakhoz képest átlagosan több mint 25, illetve 40 százalékkal alacsonyabb díjon tudnak új biztosítást kötni” – hangsúlyozta Sólyom Zoltán, a cég alapító ügyvezető igazgatója.

A tízezer legnagyobb magyar kis- és középvállalatból közel 4000 céggel van érvényben lévő, kizárólagos partnerségi megállapodásuk – áll a társaság közleményében. A Palladium Consulting Kft. adózott eredménye 2015-ben 161,5 millió forint, míg 2016-ban 285,9 millió forint volt.

Sólyom Zoltán Palladium Consulting kkv biztosítás
Kapcsolódó cikkek