Cégvilág

A kerékpárosoknak kedveskedik a MÁV

A vasúttársaság a nyári menetrend bevezetésével egyidejűleg jelentősen növelte a kerékpárszállítási kapacitást, egyúttal a zsúfoltság megszüntetése, illetve az utasforgalom jobb elosztása érdekében kibővítette a kötelező kerékpárhelyjegy-váltással közlekedő vonatok számát.

A vasúttársaság a nyári menetrend bevezetésével egyidejűleg jelentősen növelte a kerékpárszállítási kapacitást – jelenti a MÁV-Start. A Balaton északi partjára utazó kerékpárosok számára a MÁV-Start a Tekergő gyorsvonatokat ajánlja, amelyek gyorsvonati pótjegy és kerékpárhelyjegy váltása nélkül vehetők igénybe. A Tekergőkön nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik találhatók, melyekben 16-47 darab bicikli szállítható. A Balaton déli partjára a kétóránként közlekedő Déli parti sebesvonatokon 28 darab kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása nélkül. Az északi parton a Kék Hullám és a Katica sebesvonatokat, a déli parton a Balaton, az Aranypart, az Ezüstpart és az Aranyhíd expresszvonatokat, a gyorsvonatokat és a Siófoki FLIRT, valamint a Keszthelyi FLIRT vonatokat is csak kerékpárhelyjegy megváltásával lehet – korlátozottan – igénybe venni.

A kerékpárjegy nem vonatra, hanem egy adott viszonylatra szól, ára a megtett távolságtól függ. Ezzel szemben a 300 forintos kerékpárhelyjegy konkrét vonatra szól, és garantált helyet biztosít a biciklinek.

A kerékpáros túrajeggyel az ország bármely területéről – a megtett távolságtól függetlenül – egységesen 420 forintért szállítható kerékpár a Balatonhoz, a Fertő tóhoz és a Tisza-tóhoz. Így nemcsak a tavakhoz lehet eljutni, hanem a tavak körüli állomások, megállóhelyek között utazva sem kell aznap újabb kerékpárjegyet váltani. A túrajegy – érvénytartamán belül – korlátlan számú kerékpárszállítást biztosít a Balaton-parton.

A nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit továbbító sebes- és gyorsvonatokon azonban továbbra is elegendő a kerékpárjegy, valamint meghatározott viszonylatokon a kedvezményes árú kerékpáros túrajegy megváltása.

katica FLIRT kerékpár MÁV-Start Kék Hullám kerékpárszállítás
Kapcsolódó cikkek