Cégvilág

Szüneteltetik több osztály működését a jászberényi kórházban

Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését.

Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését – tudta meg a szoljon. hu dr. Sinkó-Káli Róbert megbízott főigazgatótól.

Csak csökkentett ágyszám mellett tudják ugyanis biztosítani dolgozóik számára a nyári szabadságok kiadását. Közben kimerültségre hivatkozva visszaadta osztályvezetői megbízását a belgyógyászat főorvosa.

– A vidéki kórházakban az orvos-, a nővér- és az asszisztens létszám is kritikus állapotban van – mutatott rá dr. Sinkó-Káli Róbert, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház megbízott főigazgatója. – Annak érdekében, hogy a munkatársaink kivehessék nyári szabadságukat, részlegesen szüneteltetni kell egy-egy osztály működését, és így létszámot tudunk megspórolni, a beosztás bruttó keretét tudjuk csökkenteni.

A lap a főigazgatótól megtudta, hogy júliusra és augusztusra vonatkozóan elrendelte a krónikus osztályon huszonnégy-, a belgyógyászaton tizennyolc–húsz, a rehabilitációs osztályon pedig tizenöt ágy működésének szüneteltetését, ezeket átmenetileg kivonják az ellátásból. Azért van erre lehetőség, mert a nyári hónapokban általában jóval kevesebb beteg érkezik a kórházba, mint az év más időszakában – írja a szoljon.hu.

jászberény
Kapcsolódó cikkek