Cégvilág

Green Travel: a bürokrácia útvesztőiben kering a levél

Hiánypótlást kértek, de még nem kaptak – további érdekességekkel szolgál a Green Travel-ügy.

További érdekességekkel szolgál a Green Travel-ügy. Korábbi cikkünk – és az MTI írása – szerint a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi szakterülete arról számolt be a Világgazdaságnak, hogy hozzájuk 2016. november 24-én a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságon (NFH) keresztül érkezett meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) korábbi cikkeinkben már említett áttétele, amelyet az MKEH egy magánszemélynek a Szállás Outlet Kft.-vel (az Indulhatunk.hu oldal üzemeltetőjével) szembeni panasza után lépett meg. (A szervezet úgy találta, hogy nem illetékes az utazásszervezővel szemben eljárni, mert az megbontotta az utazási csomagokat, úgy viszont azok értékesítése szerintük már nem számít utazásszervezésnek.)

Forrás: MTI

A kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósági részlege 2016. december 6-án további tájékoztatást, hiánypótlást kért az MKEH-tól, ám a szervezet ezt követően már nem jelzett vissza, így az eljárás nem folytatódott. Ennek oka vélhetően az volt, hogy az év végével az MKEH-tól a terület felügyelete épp a kormányhivatalhoz került, s az átadás-átvétel idején a hiánypótlással már senki nem akart foglalkozni. Az ugyanakkor továbbra is furcsa, hogy a kormányhivatalon belül januártól miért nem került elő újra ez az ügy. (Mint ahogy az is érdekes, hogy az MKEH miért nem volt tisztában azzal, hogy az elsőfokú fogyasztóvédelmi hatóság nem az NFH az ügyben.)

A kormányhivatalnál azt is elmondták: úgy tudják, a MUISZ 2016. december 9-i bejelentését az MKEH a GVH-hoz továbbította. Budapest Főváros Kormányhivatalának fogyasztóvédelmi hatóságához a Green Holidays július eleji esetéig más bejelentés nem érkezett az Indulhatunk.hu oldallal kapcsolatban.

A SzállásOutlet Kft.-vel szemben így a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága 2017. július elején indított vizsgálatot, amelyben azt vizsgálja, hogy az Indulhatunk.hu honlapon levő tájékoztatásokkal, illetve azok hiányával folytat, illetve folytatott-e tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot az oldal üzemeltetője – közölte a kormányhivatal.

Green Holidays green travel
Kapcsolódó cikkek