Cégvilág

Megszólalt a 3-as metrót felújító cég

A Metrovagonmas visszautasít minden médiavádat, amely a 3-as metró felújításával és a cég gyárában folytatott munkáról szól.

„A Metrovagonmas visszautasít minden olyan vádat, amely szerint a 3-as metró szerelvényeinek korszerűsítése során a 81-717.6/714.6 sorozatú szerelvények használt vagonjainak elemeit használták fel” – jelentette ki a cég sajtóközleményében. A valóságban ugyanis a gyárában nem állnak rendelkezésre használt alkatrészek, hiszen a cég új vagonok előállítására szakosodott. „Jelenleg az egyedüli használt vagonokkal kapcsolatos projekt a budapesti metrófelújítás” – szögezik le.

Kivétel persze adódik a gyárban, ezt azok az elemek képzik, amelyeket a Budapestről felújításra érkező szerelvények szerkezetében használtak. “Ezek a gyárban átfogó ellenőrzésen estek át és a további használatukhoz tanúsítványt kaptak. Az ilyen alkatrészeket illetően az üzemeltető vállalat részéről panasz nem érkezett.” – írják.

A cég ezen felül tagadja azt is, hogy bármilyen köze lenne a „Kub” rakétavédelmi rendszer gyártásához. Ennek kapcsán a közleményben úgy fogalmaztak: “hivatalosan kijelentjük, hogy a Metrovagonmas semmilyen katonai és védelmi célt szolgáló termék előállításában nem vesz részt, és kizárólag polgári célú vasúti szerelvényeket gyárt”.

Jelenleg az Oroszországból kifejezetten ebből a célból Budapestre érkezett mérnökök befejezik a felújításon átesett szerelvények tesztelését. A vizsgálatok előzetes eredménye a szerelvények hibátlanságát tanúsítja. A BKV-tól mint üzemeltető vállalattól érkezett észrevételeket a szakemberek figyelembe vették, így várhatóan rövid időn belül a vonatok újra üzembe állnak majd.

BKV metró felújítás
Kapcsolódó cikkek