Cégvilág

Vinné a Démász a Telekom áram-ügyfeleit

Az ügyfelek átadását az teszi lehetővé, hogy a Démász június 1-től országos villamosenergia egyetemes szolgáltatási joggal rendelkezik.

A Magyar Telekom 2017-ben kiszállna a lakossági ügyfelek versenypiaci áramellátásából, ezért a együttműködési megállapodást kötött a Démász Zrt-vel – tette közzé a Gazdasági Versenyhivatal. Megállapodásuk szerint a Démász a lehető leggördülékenyebben veszi majd át a Telekom érintett ügyfeleit, miután a Telekom azokkal szerződést bontott.

A terv az, hogy a Telekom a szerződés felmondásáról szóló levélben felkínál egy egyszerűsített eljárást fogyasztóinak, amelyben – ha a fogyasztó ezen eljárás ellen nem tiltakozik, vagy nem kíván más áramkereskedővel szerződni –, átadja a fogyasztó adatait a Démásznak, amely szerződéskötési ajánlatot ad ezen fogyasztóknak.

Az ügyfelek átadását az teszi lehetővé, hogy a Démász június 1-től országos villamosenergia egyetemes szolgáltatási joggal rendelkezik. A Démász és a Telekom együttműködése csak az áramszolgáltatás lakossági piacát érinti, ahol a Démász mellett csak két meghatározó szereplő van. A felek együttműködése így pro-kompetitív módon segíti a verseny élénkülését a versenyhivatal megítélése szerint. A Démász országos szolgáltatóként, a piac másik két nagy szereplőjének (E.On és Elmű-ÉMÁSZ) reális alternatívájaként vehet részt a versenyben.

áram Démász Telekom lakosság
Kapcsolódó cikkek