Cégvilág

Így működtethetik sikeresen a házaspárok a cégüket

Akkor a legsikeresebb a felosztás, ha mindenki azon a területen dolgozik, amely az adott embernek a legkézenfekvőbb – hangzott el a Világgazdaság konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén a sikeresen együttműködő házaspárok témája kapcsán.

„Akkor a legsikeresebb a felosztás, ha mindenki azon a területen dolgozik, amely az adott embernek a legkézenfekvőbb” – mondta Dimitrova Dessislava, az Alphasonic ügyvezetője. Egyetértett vele Békési Brigitta, a Beautyrobic és az ex-Kuponbirodalom feltalálója is, aki hozzátette, sikerük egyik kulcsa, hogy együtt fejlődtek az évek során és a munkát, nem munkának fogják fel – hangzott el a Világgazdaság „Magyar vállalatok, családi vállalatok – Hogyan legyünk sikeresek?” című konferencia kerekasztal-beszélgetésén a sikeresen együttműködő házaspárok témája kapcsán.

A Világgazdaság konferenciájának kerekasztal-beszélgetése
Fotós: Móricz-Sabján Simon

Polgár Katalin, a Polgár Pincészet alapítója elmondta, kötelező leosztani feladatokat, ez az elsődleges, hogy jól működjön a munka. Kirov Kiril, az Alphasonic vezetője inkább a műszaki területtel foglalkozik, míg felesége a marketing és PR-dolgokkal, és így mindketten jól érzik magukat. Kiemelte, fontos, hogy hobbiként fogják fel a munkát, hiszen neki a műszaki része, míg feleségének a marketing a hobbija. „Ez a felfogás nálunk bevált” – mondta.

Kovács Gergely, az ex-Kuponbirodalom ügyvezetője elmondta, nagyon jól alakult, hogy ő olyan területhez ért, amelyhez párja kevésbé és fordítva is, ezért tökéletesen kiegészítik egymást.

Dimitrova elmondta, ha „jönnek az érzelmek”, akkor férje nyugtatja meg, ezt Békési Brigitta is megerősítette, hozzátéve, hogy nagyon fontos, hogy a párok képesek legyenek együtt sírni és együtt nevetni. Polgár Katalin kiemelte, fontos, hogy ne stresszeljék egymást a felek és a pozitív dolgokat kell nézni, a negatívokon hamar túllépni.

A cégutódlás kérdése kapcsán Polgár Katalin elmondta, már most tanulja, hogyan kell úgy átadni a stafétabotot, hogy ne engedjék el hirtelen a gyeplőt, de mégis úgy engedjék el a kormányt, hogy hiánytalanul vegyék át az utódok. Dimitrova elmondta, valószínűleg külsős viszi majd egyszer cégüket, férje szerint hosszú folyamatként kell megcsinálni a „kiszállást”.

Kovács Gergely Békési Brigitta utódlás Polgár Katalin ex-Kuponbirodalom Polgár Pincészet kkv
Kapcsolódó cikkek