Cégvilág

Lengyelországban építkezik a Guardian

A Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában. A vállalatnak ez lesz a tizenkettedik egysége Európában.

Az Orosházán is üzemmel rendelkező Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában. Mindezt a vállalat abból a célból tette, hogy egész Európában megfeleljen a síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek iránt megnövekedett keresletnek. A cégóriásnak ez lesz a tizenkettedik egysége Európában.

Forrás: Vision Communications

Az új telephely a vállalat meglévő üzemének szomszédságában épül fel, az előkészületeket és a projekt végrehajtását már megkezdték. A létesítmény, amely várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdi meg a működését, és több mint 150 új munkahelyet teremt, összesen 1000 metrikus tonnányi üveget fog áthúzni naponta, és egy fejlett technológiát alkalmazó bevonósort is tartalmaz majd.

Az új telephely a Guardian Glass történetének eddigi legnagyobb zöldmezős tőkeberuházása lesz

- mondta Kevin Baird, a Guardian Glass elnök-vezérigazgatója

Folyamatos növekedésre számítunk Lengyelországban, és a szomszédos országokban egyaránt. A két üzem szomszédsága egy olyan versenyképes és hatékony struktúrát eredményez, amely üvegtermékek széles választékának leszállítására lesz képes, és hozzájárul ahhoz, hogy regionális ügyfeleink számára hosszú távú értéket teremtsünk

– nyilatkozta Guus Boekhoudt, a Guardian Glass európai alelnöke.

A Guardian Glass a czestochowai üzem mellett tíz európai síküveggyárat üzemeltet jelenleg, a többi között a magyarországi Orosházán, a németországi Thailheimben, illetve az oroszországi Rjazanban és Rosztovban is.

Lengyelország Guardian Glass síküveggyár üveggyártás
Kapcsolódó cikkek