Cégvilág

Milliárdos fejlesztés a magyar autóipari beszállítónál

Kétmilliárd forintos kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházás valósult meg a Hajdu Autotechnika Ipari Zrt.-nél, melyhez a kabinet mintegy félmilliárd forintos állami támogatást nyújtott.

A Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. mintegy kétmilliárd forintos kapacitásbővítő és technológia-fejlesztő beruházást valósított meg, amelyhez több mint 480 millió forint állami támogatást kapott a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretén belül – jelentette ki Marczinkó Zoltán kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: a kormány számára kiemelt feladat, hogy segítse a hazai vállalkozásokat a versenyképességük megtartásában, növelésében.

A mai napon egy olyan sikeres vállalatcsoport újabb fejlesztésénél lehetünk jelen, amely már hosszú ideje stabilan működik, és olyan nagy múltú autógyárak beszállítója, mint a Ferrari és a Mercedes-Benz

– mondta Marczinkó Zoltán.

Hangsúlyozta: Téglás város legnagyobb ipari foglalkoztatója a Hajdu Autotechnika Ipari Zrt., amelynek az éves árbevétele meghaladja a hatmilliárd forintot. A helyettes államtitkár közölte: a vállalatcsoport ezzel a beruházással tovább bővíti préskapacitását, elősegíti a technológiai fejlődését, valamint fejleszti szerszámtervezői és –gyártói képességét. Mindezt pedig úgy teszi, hogy folyamatosan korszerűsíti a termelést, megfelelő piaccal rendelkezik, illetve együttműködik a szakiskolákkal és egyetemekkel a megfelelő szakember utánpótlás érdekében – tette hozzá.

A helyettes államtitkár kiemelte: ez egy olyan fejlesztés, amely nemcsak egy magyar vállalat fejlődését és a város gazdasági erejét mutatja, hanem hozzájárul az itt élő emberek életszínvonalának javulásához. Marczinkó Zoltán hangsúlyozta, hogy a már most is 200 főt foglalkoztató Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. ezzel a beruházással további, több mint 40 új munkahelyet teremt.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy Magyarország helyzete és kilátásai igen kedvezőek, hiszen a magyar gazdaság teljesítménye 3,7 százalékkal növekedett az első félévben éves összevetésben. A dinamikus bővüléshez pedig a Hajdu vállalatcsoport tevékenysége is jelentős mértékben hozzájárult – tette hozzá.

Nagyvállalati Beruházási Támogatás fejlesztés Hajdu Autotechnika Ipari Zrt.
Kapcsolódó cikkek