Cégvilág

Nincs köze a letartóztatott csalóknak a Mall.hu-hoz

A Mall.hu-t üzemeltető Internet Mall Hungary Kft.-hez semmilyen formában nem köthető ahhoz, hogy a Fővárosi Főügyészség indítványozta két, már őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását.

A Mall.hu-t üzemeltető Internet Mall Hungary Kft.-hez semmilyen formában nem köthető ahhoz, hogy a Fővárosi Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta két, előzetesen már őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását – közölte a cég a Világgazdasággal.

Szerintük a szóban forgó két személy a múlt heti, több tíz céget érintő országos razzia során kerültek a hatóság látókörébe. Az ügyben tudomásuk szerint egyetlen olyan gyanúsított van, aki a Mall.hu-t üzemeltető cég munkavállalója. Ő a nyomozás jelenlegi szakaszában rendelkezésre álló jegyzőkönyvek tanúsága szerint az elkövetési érték elenyésző részével terhelt és szabadlábon védekezik. Ez a tény önmagában igazolja, hogy a hatóság álláspontja szerint nem reális a veszély, hogy a cég munkatársa a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné.

A cég hangsúlyozta: ellenük nem indult büntetőeljárás, semmit sem tudtak a nyomozó hatóság azon feltételezéséről, hogy a gyanúsítottakhoz köthető beszállítók az értékesített árukat egy cégláncolaton keresztül úgy szerezték be, hogy az unió területéről származó, és belföldön értékesített áruk után az általános forgalmi adót nem vallották és fizették be. A vállalatot az eljárásban nem szembesítették egyetlen olyan adattal sem, mely ezt az állítást cáfolná, a feltételezett bűncselekmény elkövetése során a kft. sem termékhez, sem pénzhez nem jutott.

A társaság a múlt héten foganatosított házkutatások és lefoglalások miatt az ügyészségen panaszt terjesztett elő.

Mall.hu házkutatás adócsalás
Kapcsolódó cikkek