Cégvilág

Repülőrajtot vett a Razer

A Razernél az idén csak a 86 százalékos plusszal nyitó e-könyvkiadó, a China Literature és a Wuxi Biologics biotech cég startolt jobban.

Rossz hír érkezett az okostelefon-gyártóknak, ugyanis a szingapúri állami vagyonalap és a hongkongi multimilliárdos, Li Ka-Sing támogatását élvező Razer betör a piacukra. Az elhivatott videojátékosok körében alapként vásárolt, az egértől a fejhallgatón át a kontrollerig bezáróan valamennyi kelléket gyártó cég a hongkongi tőzsdén eladott részvényeiből befolyt 530 millió amerikai dollárt arra fordítja, hogy olyan okostelefont fejlesszen ki, amely a játékosok minden elvárásának megfelel.

A piacérett androidos telefont 699,99 dolláros bevezető áron kezdi majd el árusítani a Razer. A cég árfolyama a kibocsátást követő napon 42 százalékkal pattant meg, milliárdossá téve ezzel a cégben épp 42 százalék erejéig tulajdonos Tan Min-liangot és családját – jelentette a Bloomberg. A sikerben a Razer minőségi termékei, illetve a mágusként tisztelt Li Ka-sing személyén felül a hongkongi befektetők kiéhezettsége is közrejátszott. A Razernél az idén csak a 86 százalékos plusszal nyitó e-könyvkiadó, a China Literature és a Wuxi Biologics biotech cég startolt jobban.

mobiltelefon Razer
Kapcsolódó cikkek