Cégvilág

Trump üzletfelei Budapesten árulnak lakásokat

Csütörtökön megnyílt a Prestige Sapphire International LLC amerikai és spanyol ingatlanokat bemutató kiállítása a Budapest Marriott Hotelben. A kétnapos kiállítás és vásár célja a Miamiban és Alicante környékén található exkluzív vízparti ingatlanok, villák és az ezekhez kapcsolódó befektetési lehetőségek bemutatása.

Czibere Ilona, a Prestige alapítója a megnyitón elmondta, hogy csak új építésű ingatlanokat kínálnak lakhatás vagy éppen nyaralás céljából.

Spanyol partnerük, az Euromarina ügyvezetője, Patricia Quesada kiemelte, hogy ügyfeleik többsége általában lakás céljára vásárolja meg az ingatlanjaikat. Magyarországon 1997 óta vannak jelen, összesen pedig 82 országban tevékenykednek. Az elmúlt 45 évben az Alicante és Murcia közötti partvidéken 30 ezer lakás fejlesztésében vettek részt, és felépítettek 2 szállodát, valamint 8 lakóparkot is. Összesen mintegy 10 millió négyzetméteren hajtottak végre eddig fejlesztéseket, míg a jövőre nézve újabb 30 millió négyzetméternyi terület áll rendelkezésre. Ingatlanjaik ára 120 ezer eurótól indulnak, és a határ a „csillagos ég”.

Funtek Anita, a Prestige amerikai partnerének, a Donald Trump amerikai elnök üzletköréhez tartozó Dezer képviseletében kijelentette, hogy új projektjeikben – a Porsche Design Tower, a Residences by Armani Casa, valamint a Hyde Beach – 400 ezer dollártól egészen 32 millió dollárig vásárolhatók luxuskivitelű ingatlanok. Ezek közül a legújabb az Armani/Casa, amelyben a lakások belsőépítészetéért a neves olasz divattervező, Giorgio Armani felel. A Porsche Towerről elmondta, hogy autóval is be lehet állni, azonban nem csak mélygarázsba, hanem a kocsiliftekkel akár az 56. emeltre is fel lehet menni.

Czibere Ilona a Világgazdaságnak elmondta, hogy az elmúlt évtizedekben összesen több mint 400 magyarországi ügyfelük volt, és az elmúlt időszakban egyre drágább ingatlanokat tudnak értékesíteni. Kiemelte, hogy már 30-40 százalékos önerővel be lehet szállni, a fennmaradó részt amerikai és spanyol banki partnereik hitelezik meg. Mindezek mellett jogi és adóügyi tanácsokban is tudnak segíteni ügyfeleiknek – tette hozzá.

Donald Trump Euromarina lakáspiac Prestige Sapphire International dezer properties befektetés ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek