Cégvilág

Bejött a MÁV húzása, egyre többen veszik az e-vonatjegyet

Az árcsökkentések hatására jelentősen, 24 százalékkal nőtt a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma.

A téli menetrendváltással bejelentett 5, 10, illetve 20 százalékos árcsökkentések hatására jelentősen nőtt az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt menetjegyek száma – írja közleményében a MÁV-START. 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automatákból értékesített, 44 százalékkal pedig az e-vonatjegyek száma.

December 10-től öt százalékkal kerülnek kevesebbe a jegykiadó automatából megvásárolt jegyek; ennek hatására 24 százalékkal emelkedett a jegykiadó automaták forgalma a bevezetést követő egy hétben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Fotós: Teknős Miklós

Az otthon kinyomtatott vagy mobileszközökön bemutatott e-jegyek ára 10 százalékkal csökkent, s a számok azt mutatják, hogy 44 százalékkal több e-vonatjegyet vettek az utasok, mint 2016 azonos időszakában.

A @ jellel jelölt vonatokra 20 százalékos kedvezményt biztosít a vasúttársaság a decemberi menetrendváltástól, a lépés eredményeként közel 3500 jegyet vásároltak a csúcsidőn kívüli járatokra.

A 15 százalékos e-Balaton- és e-Velence-kedvezményt még a nyáron vezette be a MÁV-START, s a pozitív fogadtatást látva döntött a kedvezmény további növeléséről és kiterjesztéséről.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek