Cégvilág

Naponta 700 ezer e-recept kerül felhőbe

Már 3400 patika, 6200 háziorvosi praxis és 400 járó-és fekvőbeteg ellátó intézmény csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) a tervezett 10 ezer intézményből már 3400 patika, 6200 háziorvosi praxis és 400 járó-és fekvőbeteg ellátó intézmény csatlakozott, naponta rendszeresen 6500-an használják az eeszt – mondta Vartus Gergely az E-health koordinációval kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a Nézőpont Konferenciáján. Háromezer intézmény pedig még a csatlakozási stádiumban van.

A miniszteri biztos azt mondta, naponta 700 ezer e-recept kerül feltöltésre az EESZT-be.

Az EESZT novemberi indulásához képest, amikor a receptek 5-10 százaléka került csak fel a felhőbe, jelenleg a receptek 45 százaléka már e-receptként jelenik meg. A cél az, hogy a következő év végére a receptek 90-95 százaléka felkerüljön a rendszerbe és az orvosoknak az eeszt a mindennapi munkájuk része legyen. Vartus Gergely hozzátette, 2018-ban a az Országos Mentőszolgálat, a magánegészségügyi szolgáltatók és az alapellátásban lévő fogorvosoknak is kötelező lesz csatlakozniuk az eeszt-hez.

e-recept recept Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér
Kapcsolódó cikkek