Cégvilág

Bécsben nyit bázist a Wizz Air

A Wizz Air 331 millió dolláros befektetéssel júniusban nyit bázist a bécsi nemzetközi repülőtéren, és már az idén 17 járatot üzemeltet majd az osztrák fővárosból.

A Wizz Air júniusban nyitja meg bázisát a bécsi nemzetközi repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel, amelyet két további Airbus A321 követ novemberben – jelentette be a diszkont légitársaság, amely hozzátette: a bécsi bázis gyors növekedésének köszönhetően már idén 17 alacsony viteldíjas Wizz Air-járat üzemel majd az osztrák fővárosból.

A bázis 331 millió dolláros befektetést jelent a Wizz Air részéről, és 120 új közvetlen munkahelyet teremt a légitársaságnál.

Forrás: AFP

Az új bázis a helyi gazdaságot is erősíti, további munkahelyeket támogatva a légi közlekedésben és szállításban, a vendéglátó- és turisztikai iparban.

A legújabb WIZZ-útvonalak az üzleti és szabadidős utazók számára egyaránt széles választékot kínálnak: Gdansk, Tuzla és Várna áprilistól, Bari, Málta, Róma, Valencia és Tel-Aviv júniustól, míg Billund, Bergen, Dortmund, Kutaiszi, Lárnaka, Nis, Ohrid, Tenerife és Thesszaloniki novembertől válik elérhetővé Bécsből. A Wizz Air 2018-ban 450 ezer ülőhelyet kínál ausztriai járatain, az év végére már heti 69 járatot indítva a bécsi repülőtérről.

légi közlekedés bázis Wizz Air Bécs
Kapcsolódó cikkek