Cégvilág

Szerződést hosszabbított az Alteo és a Heineken

Újabb nyolc évvel hosszabbította meg együttműködését a budapesti tőzsdén is jelenlévő Alteo Nyrt. tulajdonában lévő Soproni Erőmű Kft. és a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt decemberben – derül ki az Alteo közleményéből. A hőszolgáltatási szerződés keretében a Soproni Erőmű Kft. 2025. december 31-ig biztosítja a Heineken Soproni Sörgyárának teljes gőz- és meleg víz igényét.

Újabb nyolc évvel hosszabbította meg együttműködését a budapesti tőzsdén is jelenlévő Alteo Nyrt. tulajdonában lévő Soproni Erőmű Kft. és a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt decemberben – derül ki az Alteo közleményéből.

Forrás: AFP

A hőszolgáltatási szerződés keretében a Soproni Erőmű Kft. 2025. december 31-ig biztosítja a Heineken Soproni Sörgyárának teljes gőz- és meleg víz igényét.

A változó fogyasztói igényeknek megfelelően, valamint a biztonságos, költséghatékony és rugalmas energiaellátás érdekében az Alteo Nyrt. folyamatosan karbantartja és korszerűsíti soproni erőművét.

„Ipari ügyfeleink számára is igyekszünk a legmagasabb minőségű szolgáltatást nyújtani. A hőszolgáltatás megbízhatóságának és hatékonyságának, valamint az energiatermelés hatásfokának növelése érdekében 2017-ben egy új, 10 MW hőteljesítményű, földgáztüzelésű gőzkazán beruházását hajtottuk végre soproni telephelyünkön. Ez a fejlesztés nagymértékben hozzájárul partnerünk további hosszútávú és versenyképes áron történő energiaellátásához, és termelési költségeinek csökkentéséhez” – mondta Ifj. Chikán Attila, az Alteo Nyrt. vezérigazgatója.

Az 1950-es évektől hőtermelési tevékenységet végző Soproni Erőmű Kft. a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. mellett a Sopron Holding Zrt., mint városi távhőszolgáltató részére is értékesít hőenergiát. Az erőmű, amelyet saját szakembergárdája üzemeltet, 2009 óta van az Alteo Nyrt. tulajdonában.

Heineken Alteo szerződés energetika
Kapcsolódó cikkek