Cégvilág

A lengyel piacon is megjelent a MET Csoport

Miután a szükséges engedélyeket megkapta, a MET International februártól elkezdheti Lengyelországban a tevékenységét – írja a MET Csoport közleményében.

Gázkereskedelmi és importengedélyt kapott Lengyelországban a MET International – a MET Csoport kereskedő cége – 2018 februárjától. Az engedélyek a MET International további növekedését segítik, megerősítve ezzel a MET Csoport jelenlétét az európai piacokon – derült ki a cég közleményéből.

A most megnyíló új üzleti lehetőségek a nagyságrendileg évi 16 milliárd köbméter gázt fogyasztó lengyel piacon jól illeszkednek a MET Csoport növekedési stratégiájába. A cégcsoport mostantól már 28 európai ország földgázpiacán van jelen.

A svájci székhelyű MET Csoport a vezető európai energiakereskedő cégek közé tartozik, a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacokon egyaránt. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen és összesen 19 nemzetközi kereskedési ponton, valamint 28 ország gázpiacán aktív.

A svájci székhelyű MET Csoport részvény-adásvételi megállapodást írt alá az olasz ENI-vel a Tigáz Zrt. 98,99 százalékának megvásárlásáról – közölte a MET hétfőn. A megállapodást nyilvános tender előzte meg.

 

árampiac MET International földgázpiac kőolajpiac met csoport földgázkereskedelem
Kapcsolódó cikkek