Cégvilág

Még többre lesz képes a megújuló Renegade

Praktikusabb belsőt és felár ellenében nagyobb képernyőjű fejegységet kap a belépő típus.

Nagyon széles motorkínálattal várja a vásárlókat a Jeep belépőmodellje, a kompakt kategóriába sorolható, a márka múltjára különböző játékos utalással hivatkozó Renegade. Európában javítanak egy keveset a típuson, a modellévváltás kapcsán a belső teret gondolták át a mérnökök.

Mindenhol igyekeztek maximalizálni a teret
Forrás: MW

A két ülés közötti konzolon például több a tárolási lehetőség, de mindenhol igyekeztek maximalizálni a teret, így 1,2 literrel nőtt az utastéri tárolók térfogata. Ennél fontosabb újdonság, hogy az alaphelyzetben 5 colos érintőképernyős fejegységet – felár ellenében – 7 vagy 8,4 colos képátlójú darabra cserélik. Ezeknél a UConnect fejegységeknél a hardver is többet tud, azaz gyorsabb a processzor. Nagy felbontású a kijelző, továbbá Android Auto és Apple CarPlay kapcsolódási lehetőséget is kínál (az okostelefonokon megszokott kezelés mellett).

A menüt például úgy lehet személyre szabni, hogy az ember megérinti az ikont, majd odébb húzza. Bejelentették a Jeep Skills nevű telemetriai alkalmazást, amellyel keresztgyorsulást és akár oldaldőlést is rögzíteni lehet. Jobban személyre szabható a 2018-as Jeep Renegade: új színes belső csomagok rendelhetők, és világosabb kárpitok jelentek meg. A motorkínálathoz nem nyúltak, tehát benzines, dízeles és autógázas négyhengeresek választhatók, első- vagy összkerékhajtással, kézi kapcsolású, hatfokozatú duplakuplungos vagy kilencfokozatú automatikus váltóval.

Renegade Jeep
Kapcsolódó cikkek