Cégvilág

Felpörgeti a turizmust a hosszú hétvége

Háromszoros forgalmat hoz a négynapos pihenés egy átlagos márciusi hétvégéhez képest a Szallas.hu adatai szerint. Budapest, Eger és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb belföldi úti célok, a legtöbben 4 csillagos wellness-szállodába foglaltak.

A négynapos pihenő alkalmából jellemzően 52 600 forintot, közel másfélszer többet költünk egy „ünnepmentes” márciusi hétvégéhez képest. A foglalások harmadát SZÉP-kártyával rendezik a vendégek, ők valamivel többet is áldoznak a kikapcsolódásra, átlagosan 67 500 forintot fizetnek a szállásért.

A négynapos szünidő a hosszabb üdüléseknek kedvez, a tipikus vendég 2,3 éjszakát tölt a szálláshelyen és jellemzően többedmagával érkezik

– ismertette az adatokat Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette, az érintett időszakra a legnagyobb költés 1 millió, míg a legalacsonyabb 2 500 forint.

Az előfoglalások alapján Eger az egyik legnépszerűbb úticél
Forrás: AFP

A legtöbben a fővárosban, Egerben és Hajdúszoboszlón töltik a nemzeti ünnepet, de Hévíz, Zalakaros és Gyula is csúcsforgalomra számíthat. A legkedveltebb úti célok listáján még Pécs, Sopron, Szeged és Miskolctapolca kaptak helyet.

Megyéink közül Heves, Borsod és Zala részesülnek a legtöbb foglalásból.

A hosszú hétvége nemcsak a szállodáknak, de a térségnek is gyümölcsöző lehet, a Szallas.hu adatai szerint ilyenkor akár 35 százalékkal is megnőhet a szálláshelyek közelében lévő programokra szóló kedvezménykuponok letöltése a weboldalukon. A legnépszerűbb ajánlatok toplistájának élén az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő állnak.

A Szallas.hu adataiból az is kiderül, hogy lesznek, akik külföld felé veszik az irányt a szünidőre – Zakopane, Prága és Donovaly számíthat a legtöbb magyar turistára.

A portál szerint a legjobban fogyó csomagajánlatokat a 4 csillagos wellness-szállodák adják. Emellett azok a legsikeresebbek, akik programot is kínálnak a hosszú hétvégére. Egyebek mellett élőzenés vacsorával, stand up comedy műsorral, koktél show produkcióval, borkóstolóval és disznóvágással készülnek a szállásadók.

Folyamatosan növekszik a vendégéjszakák száma

Kimagasló eredményeket ért el tavaly az idegenforgalom Magyarországon, a vendégéjszakák számának bővülése már négy éve 6 százalék feletti.

 

hosszú hétvége szép-kártya szállás.hu wellness-szálloda
Kapcsolódó cikkek