Cégvilág

A nyár végén költözhet a Bosch

Nyár végén beköltözik a Bosch a számára kialakított új, hatvani üzemcsarnokba. A NIPÜF szerint a város ipari parkjának fejlesztése jól halad, ahogy a Modern városok programhoz kapcsolódó további iparipark-fejlesztéseknél is van előrelépés és komoly bérlői érdeklődés.

Várhatóan a nyár végén adják át a hatvani ipari parkban a majdani bérlő, a Bosch számára épülő 60 ezer négyzetméteres csarnokot – válaszolt a Világgazdaságnak a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. sajtóosztálya.

A beruházást a NIPÜF leányvállalata valósítja meg. A projekt érdekessége, hogy a csarnok 2017. szeptemberi alapkőletétele volt egyúttal az Inpark Hatvan fejlesztésének első, látványos fázisa is.

Forrás: MTI/Komka Péter

Az Inpark Hatvanban 126 ezer négyzetméter ipari csarnok alakítható ki, ezzel kapcsolatban a NIPÜF-höz folyamatosan és nagy számban érkeznek a bérlői, végfelhasználói igények, ahogyan egyébként a többi, a Modern városok programhoz kapcsolódó fejlesztés helyszínei kapcsán is.

A további hatvani bérlők kilétét azonban nem fedték fel a Világgazdaságnak, mert végleges megállapodás még nincs, a tárgyalások részletei pedig egyelőre üzleti titoknak számítanak. A Boschnak szánt csarnok építését is több hónapnyi előkészítő munka előzte meg.

A munkálatok megfelelő ütemben, a tervezett költségvetés szerint zajlanak

– ezt a költségkeret és a megcélzott határidő tartására vonatkozó kérdésre válaszolták a NIPÜF-nél.

Hozzátették: az átadás időpontjára vonatkozó korábbi becslések változtak, ennek mértéke megítélésük szerint akkora, amit „egy ilyen méretű és komplexitású fejlesztés műszaki tartalmának folyamatos kidolgozása s a menet közben felmerülő bérlői többletigények kielégítése indokol”.

A teljes cikket a Világgazdaság pénteki számában olvashatja

 

NIPÜF Bosch üzemcsarnok Hatvan
Kapcsolódó cikkek