Cégvilág

Zalaegerszegre költözött az európai hírű vállalkozás

Igazi magyar vállalkozói történetként indult, de ma már kinőtte a hazai piacot a Zalaegerszegre költöző, míves termékeket gyártó cég, amely még mindig százszázalékos magyar tulajdonban áll.

Csaknem negyedszázados zalaszentgróti működés után Zalaegerszegre települt át az Európa-szerte műemlék épületek nyílászáróit, valamint bútorokat és belsőépítészeti elemeket gyártó Bíbor-Fa Bt., amely szombaton nyitotta meg új telephelyét a zalai megyeszékhelyen.

A Zalaegerszegre áttelepülés után a jelenleg 40 embert foglalkoztató cég legalább tíz dolgozóval szeretné bővíteni létszámát – tette hozzá az ügyvezető.

Bors Attila és Borbíró Frigyes 1990-ben kukoricapattogtatással indították vállalkozói karrierjüket, majd képkeretezőként, dekoratőrként és üvegesként folytatták.

Jelenleg is működő cégüket 1994-ben alapították koporsógyártásra, de néhány év után más asztalosipari termékek készítésére álltak át – mondta el a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás egyik ügyvezetője a megnyitón.

Folyamatos fejlődésük jelentős állomása 2008, amióta sorra nyernek el német állami közbeszerzéseket, amelyek révén egyetemek, kollégiumok, középületek belsőépítészeti termékeit, bútorait készítették el. Az elmúlt évtizedben egyebek mellett brit, francia, holland és orosz kastélyok, műemlékek nyílászáróit készítették el, de dolgoztak az Egyesült Arab Emírségekben is.

Az ügyvezető hozzáfűzte, hogy tavaly – a 2016-os 340 millió után – 439 millió forintos nettó árbevételt és 62 millió forintos adózás előtti eredményt értek el. Forgalmuk 60-65 százaléka külpiacokról származik, terveik szerint a bevétel rövid időn belül elérheti az egymilliárd forintot.

Mintegy 3 milliárd forintos beruházással, 100 új munkahelyet teremtve bővíti zalaegerszegi autóipari gyárát a Flex (korábban Flextronics) – jelentette be Szijjártó Péter április 6-án a zalai megyeszékhelyen.

 

nyílászáró belsőépítészeti termék Bíborfa bútorgyártás Zalaegerszeg
Kapcsolódó cikkek