Cégvilág

Az okosmegoldásokba és a távközlésbe is beszállna az Elmű-ÉMÁSZ

A hagyományos szolgáltatások mellett két új üzletág fejlesztésébe kezd az Elmű-ÉMÁSZ.

A hagyományos lakossági szolgáltatás, illetve a gáz- és villamosenergia-értékesítés mellett két új üzletág fejlesztésébe kezd az Elmű-ÉMÁSZ – erről beszélt kedden a Világgazdaságnak a társaságcsoport igazgatóságának elnöke. Marie-Therese Thiel elmondta, hogy a következő években évi 6-10 millió eurót (mintegy 2-3 milliárd forintot) fordítanak a saját telekommunikációs infrastruktúrájuk kiépítésére, amelyet bérbe adnának a mobilszolgáltatóknak.

Üvegszálas hálózat fejlesztésébe kezdünk, amellyel már tíz éve kísérletezünk, de most magasabb fokozatra kapcsolunk. A mobilszolgáltatásban viszont nincsenek terveink

– emelte ki.

A töltés kérdése az elektromos járművek terjedésének egyik kritikus pontja
Fotós: Vémi Zoltán

Több projektet is futtatnak, Ráckevén például a Vodafone-nal együttműködve fejlesztették a távközlési rendszerüket. Országos szinten gondolkodnak, de első körben az Elmű-ÉMÁSZ szolgáltatási területén (Budapest és környéke, illetve Észak-Magyarország) ruháznak be. A cél, hogy 2025-re három-négyszeres növekedést érjenek el ebben a szegmensben.

A negyedik üzletág az okosmegoldások portfólióját fedi le. Egy 12 termékcsaládból – egyebek között e-mobilitás, közvilágítás, óraleolvasás – álló csomagot alkottak meg, amelyet főleg ipari felhasználóknak kínálnak. Ezeket részleteikben augusztusban mutatják be a partnereiknek. Marie-Therese Thiel izgalmasnak tartja ezt a fejlesztési irányt, ennek kapcsán megjegyezte, hogy a 125 éves Elműnél mindez valódi kultúraváltást hoz.

A munkatársainknak meg kell tanulniuk eladni valamit, már nem arról van szó, hogy az irodában ülnek és a panaszokat kezelik

– jegyezte meg. Azzal számol, hogy mindez átképzésekkel és új munkahelyek teremtésével jár majd a következő évtizedben.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Marie-Therese Thiel közműszolgáltatás telekommunikáció elmű-émász e-mobilitás
Kapcsolódó cikkek